5 tips voor een doorbraak in je persoonlijke ontwikkeling.

door | 7 dec 2016 | 0 Reacties

5 tips  voor een doorbraak in je persoonlijke ontwikkeling.

Wat hebben we veel geleerd in ons trainingsweekend. 3 dagen vol informatie en transformatie, visualisatie en opdrachten om los te laten en buiten je comfortzone te stappen.

Ik kan  niet goed onder woorden kan brengen hoe gaaf, bijzonder, leerzaam, gezellig en nog zoveel meer het weekend was. Maar hier zijn de 5 belangrijkste lessen voor jou op een rijtje.

  1. Weet wat je doel is.
  2. Implementeren.
  3. Ben niet bang voor het maken van een ‘fout’.
  4. Omgeef je met de juiste mensen
  5. Blijf leren en ontwikkelen

Is het echt zo makkelijk? Ja. Het is echt zo makkelijk! Lees, leer en doe.

Weet wat je doel is.

Zonder doel heb je geen richting. Dan ben je als een toerist in je eigen leven. Dat kan best even leuk zijn, gelukkig ga je er op de lange termijn niet van worden.

Dus denk eens over wat je echt wilt. Niet over dat wat je denk dat mogelijk is. Maar over het leven als geld geen rol zou spelen. Het leven wat je zou willen leven als echt alles mogelijk is.

Schrijf dit op! Lees het nog eens na, word je er diep van binnen gelukkig van als je dat leest?

Ik hoop van wel.

Wat je ook kan doen is visualiseren hoe je leven eruit ziet als geld geen rol speelt. Zie wat je doet, waar je bent, wie er nog meer zijn. hoe de invulling van je leven is. Dit kan je doen op een moment dat je er ‘even’ voor gaat zitten, het zou beter zijn als je dit zo vaak mogelijk doet. Hoe meer je afstemt op wat je doelen zijn, hoe sneller je ze gaat bereiken.

Wat daarbij kan helpen is het maken van een doelenbord. Een ‘visionboard’ ( de naam zegt het al) geeft aan waar je naar toe wilt. Wat je einddoel is. Dat helpt bij keuzes maken en geeft kracht als het even niet meezit.

Implementeren.

Nu je weet waar je naartoe wilt, is het een kwestie van gerichte stappen zetten. Dit mag elke dag een kleine zijn. Belangrijk is dát je een stap zet. Elke dag 1 stap richting je doel maakt over een jaar je doel bereikbaar.

Zorg ervoor dat jij de ‘leiding’ neemt m.b.t. je doelen. Zorg ervoor dat jij weet wát en waaróm je doet wat je doet.

Zet elke dag 1 stap richting je doel; als de energie eenmaal stroomt is het een kwestie van doorgaan tot je bereikt hebt wat je wilt bereiken.

Ben niet bang voor het maken van een ‘fout’.

Als je elke dag één stap zet richting je doel, kan het zomaar zijn dat er een verkeerde stap bij zet. Of misschien ga je zelfs een compleet verkeerde richting in. Dat geeft helemaal niks. Leer wat je ervan mag leren en blijf stappen zetten. Zolang je in beweging blijft, blijft de energie stromen. Je aandacht blijft bij het einddoel. Ben trots op elke stap die je zet. Vier elke kleine tussenstop die je behaalt. ‘Fouten’ maken hoort erbij. Je kan ervan leren. Zie het als groeimogelijkheden.

Als ik terugkijk op mijn leven, zijn er veel beslissingen die anders hadden gekund, zijn er veel dingen ‘fout’ gegaan. Spijt? Nee, ik heb absoluut geen spijt van mijn keuzes. Van geen enkele. Ze hebben me gebracht waar ik vandaag de dag ben en ik zou nergens anders willen zijn. Al mijn keuzes hebben me heel veel plezier gebracht, veel geleerd en dat zou ik allemaal niet willen missen.

Omgeef je met de juiste mensen.

Om alleen je doel te bereiken is lastig. Het ontvangen van de juiste support is ontzettend van belang. Niet alleen als het goed gaat, juist ook als het even tegenzit.

De juiste mensen, is voor iedereen anders. Maar kijk eens goed om je heen. Wie zijn er voor je om je te supporten en wie zijn terughoudend, denken klein, en zien altijd beren op de weg??

Het is goed om eens kritisch te kijken naar de 5 mensen die je het meeste spreekt of ziet buiten de mensen van je gezin/thuissituatie.

Maar voor jezelf eens een lijstje. Kijk dan eens goed naar het leven van die mensen. Je bent namelijk het gemiddelde van de 5 mensen waar je het meeste mee omgaat. Ben je blij met het resultaat? Dan is het goed. Schrik je ervan? Dan kun je daar wat aan doen

Ruzie maken met iedereen? Nee hoor. Je richt je ‘gewoon’ meer op de mensen die je wel in je leven wilt.

Blijf leren en ontwikkelen.

Op het moment dat je denkt dat je alles weet, stagneer je. Waar of niet waar?

Toen ik dat in juni hoorde tijdens het eerste trainingsweekend wist ik dat ik het vervolg nodig had. Ik zat daar met veel argwaan, deze uitspraak raakte een gevoelige snaar. Nu een half jaar later ben ik maar wat blij dat ik de keuze gemaakt heb om de trainingen te volgen. Was het allemaal nieuwe informatie voor mij? Nee. Was het waardevol? JA!!

Soms is het goed om dezelfde informatie opnieuw te horen. Omdat je dan in een ander stadium van je leven bent en je dus de informatie op een andere manier verwerkt.

Je bent dan weer een stuk verder in je ontwikkeling en kunt weer nieuwe stappen zetten. Daarbij helpt het dan als je dezelfde informatie opnieuw hoort.

Ga nog eens na wat je al weet, onderneem elke dag een actie en blijft lezen over wat je helpt bij je ontwikkeling. Schrijf je in voor die cursus die je aanspreekt.

Zelf heb ik ook heel veel geleerd en ben ik elke dag acties aan het ondernemen die bij mij passen. Zo neem ik elke dag even wat tijd om een intentie te zetten voor die dag. Dit helpt me in mijn ontwikkeling. Dit helpt me om meer uit elke dag te halen.

Laat je weten wat je hiervan geleerd hebt? Wil je weten welke workshop bij jou past? Stuur me een email en we gaan samen aan de slag. Dan heb je meteen geïmplementeerd en je omgeeft je met één van de juiste mensen om mee te werken 😉

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *