Hart vs Hoofd

door | 25 jun 2021 | 0 Reacties

We kennen het allemaal wel, van die momenten waarop je moet kiezen wat je gaat doen en je hoofd (verstand) je wat anders zegt dan je hart (gevoel).
Nu is het wellicht wat kort door de bocht om te zeggen dat het altijd je hart is wat weet wat goed voor je is. 
Al denk ik wel dat het zo is. 
Toch wil ik je wel meenemen in wat er bij mij dan gebeurt. 

Afgelopen maandag avond was het event waar ik voor gevraagd. Ik mocht tijdens een zonne/vuur ceremonie een visualisatie met HARTEwens begeleiden. Prachtige avond! 
Daarvoor was ik uiteraard op locatie. Daar bleef ik ook slapen. Dat ging allemaal goed. 

Tot ik dinsdag mega veel pijn krijg bij mijn menstruatie. Dat is niet wat ik ‘normaal’ ook zo ervaar, dus het overviel me en het was echt wel heel naar. 
Het maakte niet uit wat ik deed, oliën, edelstenen het verzachten wel wat. Toch was het overduidelijk dat ik deze dag niet zoveel mocht doen. 
Naar huis reizen was zeker geen optie, echter had ik woensdag wel weer ‘verplichtingen’ waarvoor ik thuis moest zijn. 
Dat wel bekende ‘gesprek’ kwam in mijzelf opgang:  “ik moet wel echt naar huis, kan het niet maken om mijn verplichting morgen niet na te komen, ik kan echt niet nu zo naar huis, voel me echt niet oke, het is een lange reis, mijn lichaam geeft aan rust nodig te hebben, eigenlijk wil ik nu klein stukje wandelen en naar bed, maarja morgen moet ik wel thuis zijn…” 
Je begrijpt dat ging wel even zo door. 

De eerste keuze die ik maakte was om te gaan wandelen, dat geeft mij altijd wat ruimte om te voelen en om creativiteit te laten stromen. 
Tijdens die wandeling voelde ik aan alles dat ik niet kon reizen, mijn lijf gaf echt wat anders aan. Dus ik besloot daar naar te luisteren. En er volledig op te vertrouwen dat het de volgende allemaal goed zou komen. Nu werd ik vanmorgen wakker super dankbaar voor het feit dat ik naar mijn lichaam heb geluisterd.

Ja, ik moest praktisch wel even wat schuiven, en de komende dag wat achterstand wegwerken die hierdoor is ontstaan. Dat is praktisch en dus altijd wel op te lossen.

Weet je nog dat ik nu al bijna 2 maanden geleden mijn auto ingeleverd heb. Nog steeds kom ik overal waar ik wil komen. Soms moet ik dat even iets beter uitzoeken en voorbereiden, praktische lossen heel veel dingen op, wanneer jij goed voor jezelf zorgt.

Dus zo ook deze week. Wederom heb ik er heel bewust voor gekozen om goed voor mezelf te zorgen. ‘ practice what you preach’ is hier dus ook echt van toepassing. Lief zijn voor jezelf is echt super belangrijk in het leven.

Keuzes maken, verantwoording nemen. Dichtbij jezelf blijven en voelen wat je nodig hebt. Het is jou leven, zorg goed voor jezelf altijd!
Er zijn dus altijd momenten waarop we geneigd zijn om te kiezen voordat wat we denken dat er van ons verwacht wordt, echter is het goed om altijd naar jezelf te luisten. Deze dagen betekend voor mij wat meer rust, nog meer en beter luisteren waar ik echt behoefte aan heb en daar dus ook naar handelen.

Hoe is dat voor jou? Kun en durf jij voor jezelf te kiezen?

Liefs Bianca Maria

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *