Liefde

door | 7 mei 2019 | 0 Reacties

“Ik geloof dat liefde het antwoord is op alles.”

Dat is niet zomaar iets wat ik zeg, dat ik wat ik echt geloof. Ik ben ervan overtuigd dat het zo is. Ik ben er van overtuigd dat elk mens dat geboren wordt, pure liefde is.

Zonder liefde kan er volgens mij geen leven zijn.

Zo dat gezegd hebbend, komt de vraag: Hoe is dat voor jou? Kun je liefde voelen? Liefde voor jezelf, ook zonder dat die bevestigt wordt door een ander?

Kun je liefde voelen voor degene die jou pijn hebben gedaan? Voor degene die niet aan je verwachtingen hebben voldaan? Voor degene waar je het absoluut niet mee eens bent?

Kun je liefde voelen zonder daar iets voor terug te verwachten?

Kun je liefde zijn zonder verwachtingen.

Voor mij is dit echt heel belangrijk. Ik wil liefde zijn, voelen, uitstralen, rond strooien en ontvangen.

Ik wil het goede in iedereen zien. Dat is niet altijd even makkelijk, dat is ook niet zomaar even een overtuiging die van vandaag op morgen in je systeem zit.

Wanneer dit begonnen is weet ik eigenlijk niet eens meer. Denk dat het altijd al in me gezeten heeft en dat ik er door de tijd heen steeds meer gehoor aan ben gaan geven.

Liefde heeft een hoge zuivere trilling als je het energetisch bekijkt. Die energie zorgt voor mooie verbindingen, ontmoetingen, rust, ruimte en zelfs pijnverlichting.

Het mooie is, hoe meer je hier de focus op legt hoe meer je dit gaat ervaren. Dit is echt een mega sterke magneet. Zo tof om te zien hoe dat werkt.

Liefde geven, waarschijnlijk denk je nu. Ja, dat doe ik best wel vaak.

Is dat ook echt zo?

Al die keren dat je iets “uit liefde” voor een ander doet verwacht je dan stiekem dat ze het ook voor jou gaan doen als je het nodig hebt? Al die keren dat je een ander een knuffel geeft of lieve woorden uitspreekt hoop je dat stiekem dat ze dat ook voor jou doen als je dat nodig hebt?

Dan is de “liefde” die je geeft misschien toch niet zo liefdevol, je verwacht er namelijk wat voor terug. Daarmee ontstaat ook direct een mogelijkheid om teleurgesteld te worden zeker als je de verwachting niet uitspreekt.

Hetzelfde geldt natuurlijk voor liefde ontvangen. Kun je echt ontvangen zonder daar een schuldgevoel over te hebben zonder te denken daar iets voor terug te doen. Kun je los van alles wat je ‘geleerd is over hoe dat het zou moeten’ liefde geven en ontvangen?

Ik ben daar elke dag bewust mee bezig. Lief zijn voor mezelf.

Kijk die bedrijfsnaam is in de eerste plaats één grote boodschap voor mezelf.

Ik vertel mezelf elke keer dat iedereen liefde is, dat ik ondanks hoe naar een situatie ook is, ik altijd voor liefde kan kiezen.

Oke, nu even concreet.

Ik werk veel uren in de week. Ook dat is een keuze. Dus niks mis mee. Ik heb uit liefde voor mezelf ervoor gekozen om de zondagen niets te plannen, om pas die dag zelf te kijken wat ik wil gaan doen, wat goed voelt. Dat mag dus ook helemaal niets zijn dan.

Dat is lief zijn voor mezelf, dus liefde.

Ik ben aan het daten met een jongeman (dat is overigens een compleet seizoen aan levenslessen bij elkaar, nu al) en als ik voor hem kook omdat ik het leuk vind om iets voor hem te doen, verwacht ik daar oprecht niets voor terug. Ik geniet van mijn keuze om tijd vrij te maken voor hem, om met aandacht en zorg het eten klaar te maken. Dat is liefde geven.

Wanneer hij ervoor kiest om zijn rituelen voor 1x los te laten om mee naar de Doterra conventie te gaan voel ik me daar niet schuldig over. Dat is liefde ontvangen.

Wanneer ik mijn nichtje van 4 en neefje van 2 zie en ze beide op mij afgestormd komen bij binnenkomst omdat ze blij zijn om mij weer te zien is dat liefde ontvangen en geven tegelijk. (Hier zou ik een tijdje terug nog een schuldgevoel over hebben omdat ik ze niet zo vaak kan zien als ik zou willen. Dat is er oprecht niet meer. Ik ben vrij van dat gevoel. Ik geniet van het moment.)

Wanneer ik niet van de ander verwacht dat ze mijn shit oplossen maar dat eerst zelf doe en daarna om een liefdevolle knuffel vraag is dat liefde geven aan mezelf en ontvangen van de ander.

En ook liefde sturen naar hen die mij pijn hebben gedaan. Liefde omdat ik oprecht wil dat ze een goed en gelukkig leven hebben. Omdat ik echt mega dankbaar ben voor alles wat ik van ze geleerd heb, ook al ging dit vaak gepaard met tranen van verdriet aan mijn kant.

Liefde is altijd het antwoord.

Het gedrag van een ander zegt niets over jou, je reactie wel.

Liefde gaat heel goed samen met dankbaar zijn. Dankbaarheid voelen vergroot je wereld. Het trainen van het voelen van dankbaarheid is echt één van (zoniet) DE belangrijkste dingen die je jezelf cadeau kunt doen.

Begin vandaag nog en schrijf 3 dingen op waar je dankbaar voor bent. Herhaal dit gewoon elke dag!

Just like that!

Dankbaar zijn, liefde voelen, rust in je hoofd, het begint met kleine stapjes die je “gewoon” elke dag herhaald.

Dus kom in actie en start vandaag. Over een jaar ga je zo blij zijn dat je vandaag weer een stap hebt gezet.

Heb jezelf lief!

JE BENT LIEFDE.

Liefs Bianca

Lief Zijn Voor Jezelf

Ervaar het verschil

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *