Kijk

door | 14 jul 2022 | 0 Reacties

Kijk

Wat zie je?

Wat wil je zien?

Wat laat ik je zien?

 

Welk deel van jou weerspiegeld er in mij?

Wat zie jij in mij, en wat zegt dat over jou?

 

Wat zag je eerst, wat zie je nu?

Mag het er beide zijn?

Of sluit het een het ander uit.

 

Had je me in een hokje geplaatst, past dat nu niet meer??

Zet jij jezelf in hokjes? Of mag jij zijn wie je bent en mag alles gezien worden?

Kun jij alles van jezelf zien? Kun je van alles van jezelf houden?

 

Wat ik je nu laat ‘zien’ zijn maar plaatjes, wat het bij jou triggert zegt alles over hoe je in het leven staat.

Een van mijn lieve vriendinnen zei “op die foto’s zie ik jou echt, zoals ik je ken, lief en sterk’

Iemand anders vroeg mij “wat is er met jou gebeurd” je bent zo anders?

Anders?

Anders dan..

Hiervoor?

Het hokje waar jij mij in had gezet?

De maatschappelucke standaard?

Dan wat jij had verwacht dat ik zou zijn?

 

En wat ben ik dan?

Te zichtbaar?

Te overdreven?

Te sexy?

Teveel?

Te veel afwijkend?

Te veel anders?

 

Ook vroeg iemand mij, “maar jij bent toch spiritueel?” Dat licht eraan wat je daar onder verstaat en omdat ik dat ik dingen doe die je als spiritueel kan weg zetten betekend dat dan dat ik andere dingen niet kan of mag doen.

Ik laat elke 3 weken acrylnagels zetten met fel gekleurde lak, ik vloek/scheld als dingen in het verkeerd niet naar mijn zin gaan, ik drink een borrel als ik daar zin in heb,  ik voel mij sexy als ik dans, nouja eigenluck altijd wel 😉, ik ben doel op goud en sieraden, ik heb recent mijn tongpiercing weer laten zetten, ook doe ik elke dag een gebed, mijn eigen gebed en ik leef niet volgens 1 bepaalde religie.

Voor jaren was mijn antwoord “Ik geloof in mezelf” wanneer mensen mij vroegen welk geloof ik had/leef.

Dat is nog steeds een heel belangrijke pijler voor mij, ik geloof nameluck dat het super waardevol is om bij alles wat je geleerd wordt af te vragen en hoe werkt dat dan voor mij?

Hoe kan ik dit in mijn leven inzetten op een manier die bij mij past. Nee, je hoeft niet elke keer het wiel opnieuw uit te vinden. Wel is een eigen sausje mega waardevol en waarschijnluck ook DE reden waarom je iets wel in je leven kan toepassen.

Je kan zomaar opvolgen wat iemand zegt, of je kan afstemmen op waar voor jou de waarde in zit.

Dat is wat ik doe, al heel mijn leven doe ik dingen op mijn manier. Omdat ik voel ergens deep down in mijn ‘zijn’ dat het op die manier voor mij goed is.

Wat jij daar dan van vind, is een uitnodiging voor jou. Daar mag jij mee aan de slag. Wat het ook is dat ik je laat zien, dat zegt iets over jou.

Zo werd ik laatst door iemand op date gevraagd en niet zomaar, hij liet direct zien hoeveel geld/bezit hij had en daarmee moest het logisch zijn dat ik ja zou zeggen. Dat zei ik niet, eerst wat vaag om de goede vrede te bewaren, toen ik duidelucker werd in mijn ‘nee’, hij bleef een aantal weken aanhouden en ik was er klaar mee, veranderde ik dus in 1 seconde van iemand waarmee hij wilde daten, in iemand die hij niet kon uitstaan, “jij lelijke vetvlek dat je er rond loopt, je hebt geen opvoeding gehad, als of ik met jou op date zou willen” dat ging zo nog wel even door.

Ik wist nu zeker dat hij mijn nee gehoord en begrepen had, en hoewel er niets aan mij anders was, zag hij mij ineens heel anders. Ja ik weet dat zijn reactie alles zegt over hem, ik kon dan ook alleen maar medeleven voor hem voelen, hoe klote voelt iemand zich, die zo tekeer gaat?

Dus ja mijn berichten hebben dan misschien een ander uiterluck gekregen, mijn boodschap is nog steeds niet anders. Ook ik ben niet compleet anders geworden, wel laat ik nu andere dingen zien, juist om die trigger bij jou op te roepen.

De vraag is dus, wat zie jij? Wat kun je voor jezelf toestaan om te zien en dan vooral in jezelf?

Wat doet dit verhaal met je?

Ik hoor het graag van je!

Liefs Bianca Maria a.k.a. magicmaker.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *