3 Redenen.

door | 25 jan 2016 | 1 reactie

3 Redenen waarom jouw goede voornemens zijn verdwenen.

Het is 25 januari. Hoe staat het met de goede ideeën die je had, waarmee je op 1 januari bent gestart?

Nog steeds elke dag bezig met het zetten van stappen? Of is je motivatie weg aan het zakken? Dat is niet vreemd en gebeurt eigenlijk bij veel mensen die op 1 januari met iets nieuws beginnen.

Om er nu voor te zorgen dat je het gestelde doel wel gaat halen. is het belangrijk dat je nu iets gaat ondernemen!

Herken je een van deze 3 punten?

  1.  Je voelt geen verbinding met je doel.
  2. Je doel is te groot.
  3. Je ziet geen vooruitgang.

Er zijn een aantal dingen heel erg belangrijk bij het stellen en behalen van een doel. Als je namelijk geen echte verbinding voelt met je doel, is de kans klein dat je het ook bereikt.

Je voelt geen noodzaak om de juiste keuze te maken. Het kan morgen ook wel…  Dit is duidelijk uitstelgedrag. Voordat je het weet is er weer een maand voorbij en geen resultaat geboekt. Als het nu niet is gelukt waarom de volgende maand wel?

We kunnen allemaal bergen verzetten maar niet in 1 keer. Dat is wat mijn coach me laatst nog zei. Ze heeft helemaal gelijk. Door je doel in kleine stapjes uit te zetten, verzet je de berg in kleine stapjes. Daarbij komt dat je veel sneller resultaat ziet en dus ook gemotiveerd blijft om aan de slag te gaan.

Resultaat is resultaat en mag dus gevierd worden. Dit kan heel makkelijk door een resultaatoverzicht te maken. Je pakt een stuk papier en hier schrijf je al je successen op! Dat hang je ergens op waar je het vaak ziet. Dat zorgt ervoor dat je aan je successen herinnerd wordt en je dus de juiste focus houdt.

Daarbij is het op tijd inschakelen van hulp ook van belang. Het is prettig om met iemand te kunnen sparren over je idee. Kies daarvoor iemand uit die open staat voor je ideeën en die je weet te motiveren. Kies iemand die jou op zijn tijd een liefdevolle schop onder je kont kan geven. Want die hebben we allemaal nodig.

Hoe ik dat doe? Ik heb een “visionboard” gemaakt. Dus ik heb in beeld wat ik wil bereiken. Dingen die voor mij belangrijk zijn, staan daar op. Dat hangt midden in mijn woonkamer en ik zie het dus elke dag heel vaak. Daarbij heb ik op memo-briefjes geschreven wat ik dit jaar wil bereiken. Mijn huis hangt vol met deze briefjes. Ik voel me dus echt verbonden met mijn doel. Door elke dag een beetje te doen en elke maand een tussendoel te stellen, maak ik het klein en overzichtelijk. Ik vier elk succes wat ik bereik. De ene keer met een lekker kopje thee, de andere keer alleen in mijn gedachten. Ik heb hulp van de beste ondernemerscoach die er is. Dat alles zorgt er voor dat ik mijn doel dit jaar wel ga halen.

Dus hoe staat het met jou doelen van 2016? Heb je ze nog in zicht? Of zijn ze al weer onder het stof verdwenen? Wat ga je doen om in 2016 jouw doelen wel echt te bereiken? Hoe zorg je er voor dat je je echt verbonden voelt en blijft voelen met je doel?

1 Reactie

  1. Wiel van Daal

    Ik mag al langere tijd gebruik maken van Bianca haar kwaliteiten .
    Ze heeft mij enorm geholpen, middels haar massage , maar ook zeker middels haar levens motto , lief zijn voor jezelf , ze neemt alle tijd voor je , en is gewoon heel duidelijk in hoe zij jou mogelijkheden ziet .

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *