Comfortzone aan de andere kant van het melkwegstelsel.

door | 12 jun 2017 | 0 Reacties

Comfortzone aan de andere kant van het melkwegstelsel.

Vaak vertel ik je dat het belangrijk is voor je ontwikkeling om regelmatig uit je comfortzone te stappen.
Dit zodat je ‘fouten’ kunt maken om daar weer van te leren. Zodat je leert dat er veel meer in het leven zit dan je nu voor mogelijk houdt.

Een persoonlijk voorbeeld.
Paar weken geleden krijg ik een appje : Wil je een dansworkshop verzorgen voor een vriendin van me?
Uh, ik, een dansworkshop verzorgen??? Lijkt me super leuk maar HELP!!! Zo goed dans ik nu ook weer niet. En dat heb ik nog nooit gedaan dus ik krijg meteen de zenuwen.
Toch is er iets in me dat zegt: laat ik maar even bellen waar dit precies over gaat. Een dag later spreek ik desbetreffende vriendin. Ze vertelt me dat het MBO studenten betreft in Rotterdam zuid. OH HELP!! Ook dat nog. ( ik plaats hier geheel zonder reden of aanleiding alle mbo studenten van Rotterdam zuid in 1 hokje)
Het zijn in totaal 25 leerlingen. De dans is bedoeld om ze wat meer te vertellen over leiderschap. Vertrouw je leider, durf te volgen enz. Ik kijk mijn vriend aan en stel hem de vraag: Gaan we dit doen? “Yep, let’s do this!” is zijn antwoord.
De juf super blij dat we dit willen verzorgen.

1 Week later.
Ik word wakker met een vreemd gevoel. En gedurende de dag wordt dat niet minder. Zenuwen, ik ben er echt niet lekker van. Eenmaal op de mbo school stond ik echt op mijn benen te trillen.

Leiderschap.
Na een korte introductie, nam ik het woord. Ik mocht vertellen over mijn grote passie dansen! Ik mocht vertellen over hoe dat zit met vertrouwen in het dansen.
Als voorbeeld hebben we een nummer gedanst waarbij ik volledig mijn ogen gesloten had. Dit vond ik heel spannend, 25 mensen die kijken hoe we dansen.

Leren.
Daarna mochten de studenten zelf aan de slag. Het was super leuk om onze passie door te geven. Het was super leuk om het vertrouwen van de leerlingen te voelen en ze te mogen begeleiden in de stapjes.
Stap voor stap leerden ze een dansje, ze leerden leiden en volgen en vooral plezier maken.

Ervaring.
Voor mij was dit echt een super ervaring. Ik heb wederom geleerd dat, ook al doe je iets waarbij je comfortzone aan de andere kant van het melkwegstelsel lijkt te zijn, je er op de eerste plaats heel veel plezier van kunt beleven. Je kunt boven jezelf uitstijgen. Je kunt ontdekken waar je nog meer blij van wordt, wat je nog meer leuk vindt om te doen. Je leert nieuwe mensen kennen. Je kunt de verbinding met jezelf en de ander vergroten. Je hebt weer wat om dankbaar voor te zijn. Dat de beste versie van je leven echt buiten die comfortzone ligt.

Wat kun je hier van leren?
Zeg eens ja op een vraag of uitnodiging waar je helemaal de kriebels van krijgt. Doe eens iets wat je nog nooit gedaan hebt! Ben je bewust van je oordelen!
Leer van de kansen die zich voordoen. Maak plezier. Ga op zoek naar mogelijkheden en uitdagingen. Leef de beste versie van je leven. Echt elke dag!

Zet nu de eerste stap, meld je nu aan voor de workshop ‘visionboard maken’ van a.s. zaterdag.

Let me coach you,

love Bianca

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *