Vanuit mijn hart geschreven

door | 28 feb 2017 | 0 Reacties

Oh bah, dit had ik niet verwacht!

Heb jij dat ook wel eens? Dat het niet helemaal loopt zoals gepland? Dat er dingen gebeuren die buiten je macht liggen en die je totaal van de kaart brengen?

En hoe ga je daar dan mee om?

Nou, op het moment gaat hier alles anders dan gepland. Dat is niet fijn en super lastig tegelijk. De verhuizing is achter de rug, maar de naweeën voel ik nog goed. Nieuwe stad, nieuwe werklocatie, nieuwe mensen om me heen, nieuwe energie. En dat alles in sneltreinvaart. Let wel, ik ben super blij met mijn verhuizing. Zowel privé als zakelijk. Dat ik nu samenwoon met mijn grote liefde is elke dag weer een geschenk. Dat ik o.a. mag werken op de prachtige locatie binnen Spoor 8 is ook elke keer weer een cadeautje. Dat is dus super fijn. Toch word ik soms niet goed van de dingen die ik vanuit mijn hart neerzet maar helemaal geen draagvlak vinden. Of dat ik er maar niet uitkom met een aantal dingen die voor mijn bedrijf heel belangrijk zijn. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik merk dat ik mezelf in het proces van de verhuizing voorbij ben gelopen. Er is veel veranderd. Ik heb veel keuzes met mijn hoofd gemaakt omdat er nu eenmaal veel geregeld moet worden als je gaat verhuizen. En dat is voor mij net zo lastig als voor jou. Ik wandel daarom weer veel. Ik had afgelopen weekend zelfs het geluk om even aan zee te zijn waardoor ik weer bij mezelf terug kom. Het mooie van alles is, dat ik nu nog beter op mijn gevoel afgestemd bent dan hiervoor.

Ik merk al een tijdje dat er een verdieping in mijn gevoel/intuïtie ontstaat. Dat wil zeggen dat ik merk dat ik de volgende stap mag zetten. Nog meer intuïtief werken en leven. Maar oh dat vind ik spannend. Op dit moment zijn er een aantal mensen die een traject bij mij doorlopen om samen met mij deze volgende stap te zetten. We doorlopen deze ontwikkeling dus samen, ik laat de behandelingen ‘ontstaan’ en we werken geheel intuïtief aan hun persoonlijke groei. Dat geeft mij vertrouwen om hier nog meer in te duiken en geeft hen de ruimte om te groeien op een manier die bij ze past.

Dat leert mij dat ik dus mag loslaten i.p.v. controleren, dat ik mag vertrouwen i.p.v. alles willen weten. In elke ontwikkeling komen er momenten waarop je ‘vastloopt’. Die momenten zorgen juist voor groei, dat zie je vaak achteraf. Het is juist de kunst om ook het vertrouwen te hebben dat alles precies op tijd voor je komt. Dat kan lastig zijn.

En terwijl ik dit zit te schrijven, denk ik : “Waarom deel ik dit? Wat is de boodschap? Wat wil je vertellen met je verhaal?” Nou eigenlijk zit er geen super duidelijke moraal in dit verhaal. Ik wil je ‘gewoon’ graag laten weten dat ik ook elke keer weer nieuwe uitdagingen op mijn pad krijg. Uitdagingen waar ik zo 1 2 3 geen oplossing voor heb. Waarvan ik niet weet hoe ik het aan zal pakken. Waarvan ik geen idee heb waarom ze juist nu op mijn pad komen. Maar dat ik weet en geloof dat alles met een reden gebeurt. Dat dit geloof ervoor zorgt dat ik vertrouwen blijf houden. Dat ik elke dag weer opnieuw naar kansen uitkijk en dankbaar ben voor alles wat ik meemaak.

Dat ik blijf werken vanuit mijn hart. Dat ik jou en heel veel anderen ook wil inspireren om dat ook te doen. Dat ondanks dat het misschien op korte termijn ‘tegen’ lijkt te zitten, het in het groter geheel altijd een mooi moment is.

Luister naar je gevoel, vertrouw je intuïtie, maak van je hart een hoofdzaak en leef vanuit liefde.

Hoe ga jij om met een tegenslag? Hoe zorg jij ervoor dat je beter bij je gevoel komt?

Laat het me weten en laten we leren van elkaar.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *