Als hsp-er een ‘ veel in je hoofd zit – type’

door | 14 jul 2017 | 0 Reacties

Afgelopen zaterdag was het evenement ‘meet the maker’ bij Spoor8 in Nistelrode. Daar was werkelijk vanalles te doen op het gebied van duurzaam, bewust en biologisch leven en wonen.
Ook was er een lezing van Wim Lips over energetische tuinen. WAUW, wat was dit gaaf. Wim kan zo mooi vertellen over energie en trillingen, positieve invloed van edelstenen, planten en nog veel meer. Hij liet me aan de hand van simpele testjes voelen wat elektriciteit en planten aan invloed hebben. Ook nam hij een stukje uit de numerologie mee in zijn verhaal. In mijn geboortedatum zitten een aantal interessante feiten.
Zo zit ik dus veel in mijn hoofd. Volgens de cijfers besluit ik heel radicaal of ik iets ga doen of niet. Sta fysiek vaak op 1 been en dat is energetisch dus ook zo. Na het uittekenen van mijn geboortedatum liet hij me aan het cijfer 5 denken en ik voelde meteen de balans ontstaan.
Die dag was druk bezocht, dus ik had niet zoveel tijd om dit te laten bezinken.

Besef

Nu lig ik in het park. Het is zondagmiddag en tijd voor niks, rust, genieten, groen en kroelen met mijn hondje. Terwijl ik hier lig en het steeds stiller wordt in mijn hoofd, komt de informatie van gisteren weer terug. Ik ben een veel in je hoofd zit – type. Hmmm ik ben een hsp-er. Dat klinkt onlogisch of is dat nu wat mijn hoofd mij probeert te vertellen?? Hoe zit het dan met mijn gevoel?
Hoe kan het dan zo zijn dat mijn gevoel zo sterk overheerst, of denk ik dat dan alleen maar? Dat ik het even niet weet nu….

Ik lig hier ontzettend te genieten van mijn uitzicht, groen doet je echt goed! De rust, de eindeloze liefde van mijn hondje.

Ik zit veel in mijn hoofd, ik beslis rationeel….

Na een tijdje besefte ik me: ik kan dus veel in mijn hoofd zitten! Dat is ook wat me ruim 25 jaar overeind gehouden heeft. Maar ik heb mijn gevoel heel goed ontwikkeld, ik heb leren vertrouwen op het universum. Ik heb van mijn hart een hoofdzaak gemaakt.
Nu ik dit zo besef, zie ik hier de meerwaarde wel heel erg van in. Ik leer van mijn uitdagingen, leermomenten en luister heel goed naar mijn gevoel. Dat is een super sterke combinatie. Ik was me er tot nu toe niet zo bewust van. Dus dit is wel een super gaaf inzicht.
Ik ga nu nog beter voelen wat er te voelen is, zodat ik nog beter kan vertellen hoe het voor mij werkt, zodat ik anderen nog beter kan helpen.

Het één hoeft het ander dus niet uit te sluiten. Dat is een geruststelling voor mij en voor jou misschien ook wel.

Wat kun jij doen om dit duidelijk te krijgen? Alleen oefenen gaat je hierbij helpen. Oefenen om inzicht te krijgen in hoe dat het bij jou gaat, wat voel je en wat denk je? En belangrijker nog: in welke volgorde en wat weegt het zwaarst voor je.
Ik heb zojuist een beslissing gemaakt vanuit mijn verstand. Vervolgens komt er meteen een schuldgevoel opzetten, de neiging om me te verantwoorden en meer van dat soort gevoelens. Ik zou bijna mijn beslissing omgooien, zeggen dat het toch niet goed voelt. Maar door heel goed te kijken wat er gebeurt, weet ik nu welke beslissing ik echt ga uitvoeren. Namelijk de eerste. Dat betekent in dit geval: een duidelijke grens stellen waar ik veel weerstand op ga krijgen. Nu gesterkt door het inzicht wat ik heb, ga ik me ook niet verdedigingen over mijn keuze. Dat alleen al is een verbeterslag.
We zijn vaak geneigd om eerst aan de ander te denken, om iedereen te vriend te houden. We zetten onszelf daarmee op de laatste plek. Als er nog wat over is neem ik wel of als iedereen blij is, ben ik dat ook. Is dat ook wel echt zo?

Wat kun jij doen om jezelf nu meteen op nummer 1 te zetten? Meld je hier aan voor de Masterclass: How to celebrate life.

Kom daar leren en inzien wat je allemaal nog meer kunt doen om meer voor jezelf te kiezen en meer plezier uit het leven te halen.

Spread the love,
enjoy life.
Love Bianca

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *