Vertrouwen

door | 19 jul 2017 | 0 Reacties

‘Dat wat je aandacht geeft groeit’ ‘Wat je uitstraalt trek je aan.’ ‘What comes around goes around.’

Er is al veel over gezegd en geschreven. En toch blijft het een bron van inspiratie.

‘Het leven wat je vandaag de dag leeft, is het resultaat van de keuze die je eerder gemaakt hebt.’

Durf je deze verantwoording te nemen? Durf je dat onder ogen te zien? Als je nu lekker in je vel zit en gelukkig bent, is dat waarschijnlijk wat makkelijker dan wanneer het even tegenzit. Juist dan is het heel belangrijk om te kijken welke keuze je hebt gemaakt die dit resultaat als gevolg hebben. Want dan weet je wat je kunt veranderen.

Is het echt zo makkelijk? Ja!

Door je focus, energie en/of aandacht op wat anders te richten, ga je een ander resultaat bereiken. Je hebt altijd de keuze om je focus te veranderen en dus een ander resultaat te bereiken.

Dus wat ga je vandaag doen om je leven de richting te geven waar je gelukkig van wordt?

Waarom weet ik dit?
Ik heb dit gelezen, gehoord en vooral beleefd. Dat laatste is van belang. Je kunt wel wat lezen of horen, door het te beleven, te voelen en te ervaren weet je hoe en wat. Dan snap je wat er bedoeld wordt. Dan snap je wat de bedoeling in het leven is.

Is dat altijd fijn?
Nee dat niet. Maar je ontdekt wat bij je past en wat niet. Daar kom je alleen maar achter door actie te ondernemen. Door stappen te zetten. Door uit je comfortzone te stappen en het liefst die comfortzone te ontslaan. Door jezelf elke dag uit te dagen om iets nieuws te doen, iets te leren.
Door risico’s te nemen. Hoe meer je bereid bent om alles te verliezen, hoe meer je kunt bereiken.
Bereid zijn alles te verliezen? Dat klinkt heftig. Toch is het zo. Als je probeert vast te houden aan wat er nu is, geef je je ontwikkeling geen kans.

Praktisch voorbeeld:
Samen met mijn vriend sprak ik over samenwonen. Dit betekende voor mij: gaan wonen in Rotterdam, 3-hoog en 1,5 uur bij mijn vriendinnen vandaan. Toch heb ik geen moment getwijfeld.
Natuurlijk had ik van die nare stemmetjes in mijn hoofd: ‘wat als het niet goed gaat?’ ‘ ga je echt je huis opzeggen?’ hoezo ga je van een huis aan het bos naar midden Rotterdam?’ En ga zo nog maar even door. Daar had ik aan vast kunnen houden.
Het antwoord was heel duidelijk. Ik ga samenwonen met de man waar ik van hou.
Het zetten van deze stap was voor mij dus heel logisch omdat het goed voelde.
Ja, ik heb het risico gelopen om alles te verliezen. En nog steeds want garanties heb je immers niet.
En toch heb ik er nog geen dag spijt van.
Ik weet nog heel goed dat ik vorig jaar rond mijn verjaardag een paar dagen naar Rotterdam was ‘gevlucht’ zodat ik niet thuis was. Als ik nu terugdenk aan hoe mijn leven er toen uitzag en hoe het er nu uitziet, is echt niet met elkaar te vergelijken.

Ik was me heel erg bewust van het feit dat ik alles kon verliezen, zelfs mijn bedrijf. Toch heeft me dat niet tegengehouden. Waarom niet?
Ik heb het rotsvaste vertrouwen dat ‘dingen’ altijd goed komen. Dat je loslaat om verder te gaan. Dat elke stap die je zet, je helpt om te ontwikkelen. En dat als het niet zo loopt als je hoopt, denkt of verwacht, het alleen maar beter wordt.

Alles valt of staat met je focus, daar waar je je aandacht op richt. Kijk naar wat er wel is, wat er wel goed gaat en wat je allemaal hebt om dankbaar voor te zijn. Stel je open voor de verandering. Durf te ontwikkelen, loslaten, op te vallen, je eigen pad te kiezen en vooral in jezelf te geloven.

Wil je nu meteen een stap zetten? Meld je hier aan voor de masterclass : How to celebrate life.

Spread the love,
enjoy live.
Love Bianca

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *