Implementatie

door | 22 okt 2016 | 0 Reacties

Hoe ‘implementatie’ je zelfvertrouwen kan vergroten, lees je hier!

JA! Door simpel te implementeren, vergroot je elke dag je zelfvertrouwen. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn !

Toch is dat niet het geval. Geen addertje onder het gras. Het is de keiharde waarheid. Als jij elke dag 1 actie onderneemt van alle kennis die je al in je hebt m.b.t. je doel komt je doel elke dag dichterbij. Als je je daar dan elke dag ook bewust van bent, vergroot dat je zelfvertrouwen enorm.

Laat ik mezelf wederom als voorbeeld nemen. Ik heb doelen genoeg dus ik ben ook volop aan het leren hoe dat dan werkt met implementeren.

“Een doel is een droom met een actieplan”

Daar begint het bij veel mensen al.. Een actieplan!?

Mijn doel is om een bedrijf op te richten dat zich bezighoudt met onderwijzen vanuit intuïtie. Waarbij de kracht van ontspanning en de kracht van de natuur samengaan. Dit om jou, en nog een miljoen andere vrouwen, de beste versie van hun leven te laten leven.

Mijn plan: is om met ‘Lief Zijn Voor Jezelf’ financiële vrijheid te creëren voor ons. Zodat we  meer tijd krijgen om aan het grotere plan te werken.

Financiële vrijheid?? hoor ik je denken! Ja, dat is een stukje bedrijfsvoering waar ik je nu niet mee lastig ga vallen.

Wat kan ik dan nu elke dag doen om dichter bij dat doel te komen?

Heel veel.Hier laat ik je zien wat ik daarvoor allemaal al doe :

 •         Mijn dagelijkse werkzaamheden / cliënt-behandelingen voortzetten en uitbreiden.
 •         Mijn boek schrijven / mensen interviewen voor dat boek. Een stap die ik vanaf nu elke  dag kan zetten is :  elke dag 1 iemand uitnodigen voor een interview. Zeg nou zelf : elke dag 1 email lukt toch wel?!
 •         Mijn kennis vergroten in mijn vakgebied maar ook zeker op zakelijk gebied. Wat ik nu dus doe, is elke dag 1 hoofdstuk uit een boek lezen wat me hierbij helpt. Dat betekent dat ik over 1 jaar ongeveer 17 boeken gelezen heb. Dat klinkt toch goed?  
 •         Mijn doelen zichtbaar maken. Dit heb ik gedaan door middel van collages te  maken. Deze hangen op een plek waar ik ze elke dag zie.
 •         Ik ben me bewust van het feit dat ik op dit moment het gemiddelde ben van de resultaten van 5 mensen waar ik het meest mee omga. Dus ik kies bewust wie ik in mijn leven toelaat. Elke dag opnieuw.
 •         Ik schrijf elke dag op waar ik dankbaar voor ben en wat ik wil bereiken. Dit in de tegenwoordige tijd, zodat mijn onderbewustzijn daar mee aan het werk kan.
 •         Ik ben me elke seconde van de dag bewust van wat ik denk, doe en zeg. Ik ben me bewust van de tijd die ik  ‘verspil’ en die probeer ik zoveel mogelijk te beperken. Zo luister ik in de auto, als ik weer van Mill naar Rotterdam rijd, naar een stuk uit een luisterboek of naar een presentatie van een positieve spreker over mind-set en andere belangrijke zaken. Zo kan ik tegelijkertijd reizen en mezelf ontwikkelen.
 •         Ik spreek mijn doelen uit.  Zodat anderen me kunnen helpen dit te bereiken.
 •         Ik zorg voor een positieve mind-set. Ook als het even tegenzit. Want ja, het zit hier ook wel eens flink tegen.
 •         Ik zorg voor een fijne energie. Door positief denken en handelen.
 •         Ik slaap voldoende.
 •         Ik kijk geen tv
 •         Ik ben zoveel mogelijk buiten. Bijv. wandelen of op de fiets naar mijn afspraak.

Nu hoor ik je denken, wat hebben al deze dingen met je groter plan te maken?!?! Nou, als ik niet goed voor mezelf zorg, hoe kan ik dan in hemelsnaam goed voor jou zorgen?  Dus daar begint het mee. Dat is een keuze die ik elke dag opnieuw maak, heel bewust.

Ik kies er dus elke dag heel bewust voor om sommige dingen wel of niet te doen. Om wel of niet mijn tijd te verspillen op facebook, om wel of niet mijn tijd door te brengen met mensen die mij niet of juist wel stimuleren. Ik kies er bewust voor om s ’avonds geen tv te kijken maar op tijd te gaan slapen. Voordat ik dan ga slapen schrijf ik nog even op waar ik dankbaar voor ben van die dag.

Wil je graag concrete bewijzen zien? In 2014 startte ik mijn bedrijf. In 2015 had ik geen vaste baan meer. Nu in 2016, heb ik 2 vestigingen, een lieve vriend en een mooi plan voor onze toekomst samen. Dit waren allemaal concrete doelen van mij. (Ik heb een apart vision-board gemaakt voor de vriend die ik wilde en guess what?? Die heb ik nu!! Veel steun van de juiste mensen om me heen. Nu komen er concrete samenwerkingsverbanden aan over heel de wereld. In 2017 ga ik mijn eerste officiële werknemer aannemen. ( Dit is op zich ook een doel)

Dit alles leek in 2014 onmogelijk voor veel mensen in mijn omgeving. Door al de dingen te doen die ik doe, heb ik dit als resultaat. Misschien verandert er van vandaag of morgen niet zoveel maar 1 jaar later dan vandaag is je doel binnen handbereik.

Dit alles begint met het implementeren van de kennis die je al in huis hebt. Je kan nog zoveel trainingen volgen, boeken lezen, of mensen vragen om advies, als je niks uitvoert, gebeurt er ook helemaal niks.

Dit betekent dat JIJ de keuze hebt om het leven te creëren dat je wilt. Zal dat makkelijk gaan? Nee vast niet. Maar het is zeker de moeite waard. Weet je wat het mooie is? Zodra je de juiste mensen om je heen hebt, sta je er niet alleen voor en dat maakt een wereld van verschil!

Door mensen in mijn omgeving word ik regelmatig als implementatie-koningin of wel als QueenB omschreven. Dat zegt veel over de manier waarop ik omga met de nieuwe dingen die ik leer. Lees hier hoe snel ik uitvoer wat ik leer 

Ik zie het als een compliment als mensen dit tegen mij zeggen. Want ik weet inmiddels hoe belangrijk het is dat je uitvoert wat je weet.

“Het is dwaas om met dezelfde handelingen een ander resultaat te verwachten!”

Ik ben benieuwd naar jouw doelen! Deel je ze hieronder met me?

Wil je weten hoe ik je kan helpen met het bereiken van jouw doelen? Stel hier je vragen!

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *