Meisjesdroom

door | 16 mrt 2017 | 0 Reacties

Laat me je 28 jaar mee terug in de tijd nemen.

Als meisje van 6 jaar sta ik buiten te zwaaien naar mijn beste vriendinnetje. We zwaaien haar en haar familie uit. Ik voel me verdrietig, intens verdrietig! Ik kan het niet aanzien dat ze echt gaan.

Ik ren naar binnen, ga op de bank liggen huilen, ontroostbaar! Mijn vriendinnetje is weg.

Haar vader had een baan gevonden waarvoor ze moesten verhuizen. Een baan op Curaçao, een kans die hij natuurlijk niet kon laten gaan. Dus daar ging mijn vriendinnetje in de auto. Op weg naar de andere kant van de wereld. ZE WAS WEG!

Ze zouden 3 jaar daar blijven. Gedurende de basisschooltijd heb ik niet echt vriendinnen gemaakt; ik wilde er zijn voor haar als ze terug zou komen. Uiteindelijk kwamen ze na een jaar of 6 weer terug. We hebben elkaar wel geschreven, toch hield de vriendschap geen stand. Ook later bleven vriendinnen niet lang in mijn leven. “Zie je wel, ze gaan toch weg” , was wat de stemmetjes in mijn hoofd bleven herhalen.

Belofte aan mezelf.

Ik voel nog het verdriet als ik aan dat afscheidsmoment terugdenk. Ik zie nog voor me, dat we daar staan te zwaaien. Op dat moment heb ik me voorgenomen “Ik ga naar Curaçao”

Dat heeft zich vastgezet in mijn energie. Die wens kwam uit mijn hart.

28 jaar later.

En nu, 28 jaar later, besef ik me dat die wens, dat verlangen, mijn hele leven gestuurd heeft.

Ik heb altijd het verlangen gevoeld om in het buitenland te wonen. Ik heb in Amerika gewerkt en op de Dominicaanse Republiek gekeken of daar de liefde van mijn leven zat. Na mijn dansvakantie op Cuba serieus gezocht naar mogelijkheden om daar te wonen en te werken. Niets van dat alles was wat ik wilde.

2 Jaar geleden maakte ik het inmiddels welbekende visionboard voor de liefdesrelatie die ik wilde in mijn leven. Met een aantal duidelijke wensen:

 • De man van mijn leven komt van Curaçao,
 • woont in Nederland,
 • heeft nog familie en vrienden in Curacao,
 • en wil er ook nog regelmatig naar toe en eventueel daar wonen.

( Dit was nog maar een klein deel van de wensen die ik had.) Inmiddels is de relatie er en deze is nog veel beter dan ik me kon voorstellen bij het maken van dat visionboard. Veel mensen vroegen mij dan : “Waarom perse van Curaçao?” “Dat is gewoon een gevoel”, zei ik dan.

Sept 2016. Tijdens een training ontstaat een nieuw product : een coachingsweek op Curaçao. Bij thuiskomst besluit ik de jongen waarmee ik aan het daten ben te betrekken bij mijn bedrijf en samen maken we van dit product een succes. Dit gaat ons levenswerk worden.

Een maand later besluiten we te gaan samenwonen. Ik verhuis naar Rotterdam.

Mijn droom in vervulling.

Nu woon ik samen met de jongen waar ik intens gelukkig van word. Hij is de aanvulling op  mijn leven waarvan ik niet eens wist dat ik die nodig had.

Ik dacht dat dit wel zo’n beetje het mooiste was wat me kon overkomen. Afgelopen week heb ik de tickets en het verblijf geregeld voor de coachingsweek op Curaçao! Een bomvol programma om het leven van de cliënt die mee gaat positief op zijn kop te zetten. En terwijl ik helemaal in de Curacao-energie zit, dacht ik “zomaar” weer even terug aan dat meisje van 6 jaar. Dat meisje dat vanuit haar hart met het universum communiceerde en dat zichzelf heeft beloofd: “Ik ga naar Curaçao.”

EN NU GA IK.

Door mijn leven te leven op de manier die bij mij past, door de keuzes te maken die goed voelden ( vaak niet te verklaren waren), door elke keer weer vol vertrouwen aan een nieuw avontuur te beginnen, heb ik van mijn droom een werkelijkheid gemaakt. Nu ik dit voel, besef en gemanifesteerd heb, weet ik dat echt alles mogelijk is. Ik hoor mensen wel vaker tegen me zeggen: “jij krijgt alles wat je wilt.” En ja, dat klopt. Maar dat is niet alleen bij mij zo. Dat geldt ook voor jou. Het leven dat je vandaag leeft, is het resultaat van de dingen die je gedaan, gedacht en gezegd hebt in het verleden.

Dat is misschien wel heel confronterend. Misschien komen er wel allerlei jamaars in je op nu. En toch, als je de verantwoordelijkheid durft te nemen, als je in durft te zien dat jij en alleen jij verantwoordelijk bent voor je leven, dan besef je ook dat jij en alleen jij kunt zorgen voor een andere richting van je leven.

Ben je blij met waar je nu bent? Helemaal goed! Ben je niet zo blij met waar je nu bent? Dan kun je er nu nog voor zorgen dat je leven er anders uit komt te zien.

Als het mij gelukt is om vanuit mijn hart een bedrijf te starten

 • zonder mijn MBO opleiding officieel afgerond te hebben,
 • wel 15 keer van baan te zijn gewisseld,
 • nooit geweten heb waar ik naar zocht,
 • er pas op mijn 30ste achter kwam dat ik niet vreemd was maar hooggevoelig ben,

Omdat ik die stap heb gezet leef ik nu de beste versie van mijn leven.

Nu mag ik elke dag :

 • Anderen helpen om meer naar hun gevoel te luisteren.
 • Anderen inspireren om ook naar hun hart te luisteren.
 • Mijn gave en kennis en talenten inzetten.
 • Stralen vanuit mijn kracht
 • Genieten van alle mooie momenten en mensen die in mijn leven komen.

Door naar mijn hart te luisteren heb ik nu de liefdesrelatie die ik altijd voor ogen had. Mijn meisjesdroom komt uit. Ik kan mezelf blijven ontwikkelen, als persoon en als zakenvrouw.

Ik wil je uitdagen.

Pak een moment van rust. Ga voor jezelf na waarom je doet wat je doet. Waar je nu staat in het leven en waar je naar toe wilt. Er zijn geen grenzen. Alles kan!

En zet die eerste stap vandaag nog.

Als ik met een cliënt naar Curaçao kan, is echt alles mogelijk.

Ik hoor graag wat jouw dromen zijn!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *