De Tijd.

door | 3 jun 2016 | 0 Reacties

Er valt veel te zeggen over ‘de tijd’.

 • Neem je tijd.
 • Tijd heelt alle wonden.
 • De tijd lijkt voorbij te kruipen.
 • De tijd vliegt voorbij.
 • Tijd voor jezelf hebben.
 • Daar heb ik geen tijd voor.
 • Daar kan ik wel tijd voor maken.
 • De tijd zal het uitwijzen.

Wat is de tijd voor jou? Hoe ervaar jij ‘de tijd’? Is dat dan ook altijd hetzelfde? Ben je altijd bezig met later, morgen of straks? Leef je constant met je gedachten nog bij daarnet,  gisteren en vroeger toen alles beter was? Of kun je ook even in het hier en nu zijn?

Wat is dat, in het hier en nu zijn? Voor mij is dat als ik geen besef heb van tijd en voel wat er is. Zowel positief of als het even tegenzit. Voor mij zijn dat de momenten waarop je het leven echt Tijdervaart. Geen -wat als-, -straks-, of -morgen-. Alleen focus op wat je op dat moment voelt of ervaart. Juist dan voel je het leven. Dit kan in het samenzijn met een geliefde maar dit kan ook het volledig voelen van een tegenslag.

Het mooie aan tijd is, dat als je het maar genoeg tijd geeft, het altijd komt zoals het komen moet en dat de tijd alle wonden heelt. Dat weet ik inmiddels maar al te goed. Terugkijkend weet ik dat het zo werkt. Telkens weer. Heb je daar wat aan? Het kan je steun geven als het even tegen lijkt te zitten. Al is er niks mis mee om een teleurstelling te voelen.  Ken je dat? Je ziet een nieuwe kans en je voelt dat het nu tijd is om deze stap te zetten. Dus je gaat voor de volle 100%. Je doet er alles aan om het te laten slagen. Nou, dat had ik een paar weken geleden ook.  Er kwam een nieuwe uitdaging voorbij waar ik gevoelsmatig wel op in moest gaan. Het zou mijn hele leven op zijn kop zetten, maar ach de tijd zou wel uitwijzen hoe ik dat dan op zou lossen. Dus ik besloot met de flow mee te gaan.  Met de juiste intentie liet ik weten dat ik heel graag deze mogelijk wilde benutten.  Daarna was het dagen wachten op een antwoord. De tijd kroop voorbij. Ik ging van gekkigheid zelfs maar in de tuin werken. Dat doe ik meestal als ik mijn gedachten wil verzetten. Ik had de tijd aan mezelf. Geen email die ik elke 5 minuten kon checken.

De volgende dag mocht ik oppassen. Een lief meisje van 16 maanden hield mij die dag bezig. Zo mooi om te zien hoe die kleine nieuwe wereldbewoners vol bewondering alles ontdekken en echt alleen maar in het moment leven. Daar kunnen we zoveel van leren. Op zo’n dag lijkt de tijd niet te bestaan. Heerlijk.

En daar was ineens de email!  Een afwijzing! De tijd stond heel even stil. Ik zag het goed, een afwijzing en zelfs een keihard. Mijn hart brak. Deze kans, WEG, zomaar, ineens. Hoe kon dit? Hoe kon iets zo goed voelen en dan zo uitpakken? Hier kon ik werkelijk met mijn verstand niet bij. De avond en nacht leken vervolgens wel eeuwen te duren. Wederom kroop de tijd voorbij. Wat voelde ik me ellendig. Ik schommelde van het echt ellendig voelen naar vluchtgedachten.

Ik heb geen tijd om te lang stil te staan bij zulke tegenslagen, dus ik heb mezelf weer bij elkaar geraapt en ben vol positieve energie verder gegaan.

Mezelf bij elkaar rapen? Hoe ik dat doe?

 • Mijn verhaal delen in een blog 🙂
 • Veel wandelen.
 • Veel muziek luisteren
 • Extra focus op dat wat er wel is.

Ik weet dat de tijd alle wonden heelt dus ook dit zal me sterken maken. MIJN TIJD KOMT NOG WEL 🙂

Dus, wat kun jij hiervan leren? Tijd is een illusie!

Het is aan jou hoeveel tijd je kwijt raakt door in angst te leven. Elke minuut aan zorgen, twijfel, angst of onzekerheden is 60 seconden minder plezier, geluk, positiviteit in je leven.

Het leven wordt zoveel mooier als we er echt naar gaan kijken. Het leven is zoveel mooier als je focust op wat er wel is. Als je ziet wat er is, voelt wat er gebeurt, heeft de tijd geen grip op je.  De tijd zal uitwijzen wat jij hiervan opsteekt.  De tijd vloog voorbij tijdens het lezen van dit blog, nietwaar?  Maak nu nog werk van jouw tijd hier.

“Time flies when you are having fun! “

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *