Frisse start of goede voornemens?

door | 29 dec 2015 | 0 Reacties

Een frisse start of goede voornemens. Wanneer maak je die? Is er ooit een juist moment? Is dat 1 januari?

Of is dat het moment dat je een goed idee krijgt? Voor mij geldt dat wel. Ik wil niet wachten tot 1 januari. Of op goedkeuring van iemand anders. Een goed idee voor mij is een goed idee dat klaar is om uitgewerkt te worden. Dat betekent dat ik soms mijn hele planning overhoop gooi om iets nieuws uit te proberen. Is dat slim? Dat weet je pas achteraf. Maar een goed idee laten liggen omdat het niet in de planning past of plannen maken en pas op 1 januari in laten gaan, vind ik echt zonde. Dat betekent wel dat ik daarna wat harder aan de slag moet om mijn planning alsnog te halen. Want die planning ligt er tenslotte niet voor niks.

Voor mij is dat werken in de flow. Wat is dat ? Werken op tijden en in omstandigheden die voor mij oké zijn. Dus niet perse elke maandagochtend om 8 uur mijn blog schrijven. Die schrijf ik als er inspiratie is. Dat kan zomaar op woensdagavond zijn.

Hoe zou dat voor jou zijn?

Hier zijn 5 tips die je kunnen helpen:

1 Geef jezelf de tijd. Houdt ruimte in je agenda voor spontane acties. Klinkt gek maar plan niet te strak. Dat hoeft niet een complete dag te zijn, wel hier en daar wat momenten. Zodat je je intuïtie ook kunt horen/voelen. Zodat er ideeën kunnen ontstaan.

2 Leef met aandacht. Beleef wat er in je leven gebeurt. Sta stil bij wat je ziet en hoort. Laat je gedachten even vrij. Geef jezelf de tijd en mogelijkheid om even niks te “moeten”.

3 Ben lief voor jezelf. Lukt iets niet, dat geef niks. Jezelf straffen heeft geen zin, het brengt alleen maar negatieve gedachten op gang.

4  Zie het positieve in. Positieve gedachten brengt positieve gebeurtenissen. Stress en zorgen brengen je niks! Ze ontnemen je veel kracht.

5 Spreek je dankbaarheid uit. Het uitspreken van de dingen waar je dankbaar voor bent, zorgt ervoor dat je een stuk bewuster in het leven komt te staan. Het zorgt ervoor dat je gaat zien wat je allemaal wel hebt en kunt. Het zorgt ervoor dat je meer blijdschap ervaart.

Al deze tips klinken misschien wat ‘te logisch’ dat zijn ze ook wel. Maar ze zorgen voor een grote verandering als je er naar gaat leven! Succes ligt in het veranderen van je dagelijkse bezigheden. Kleine stapje zorgen voor groot resultaat. Elke dag een beetje meer bewustwording, rust, ruimte, dankbaarheid en dus lief zijn voor jezelf zorgen voor het beste en blijvende resultaat. Bedenk voor jezelf hoe je bovenstaande tips mee kunt nemen in het nieuwe jaar. Hoe ga jij de agenda nu plannen? Zet je af en toe een kruis om gewoon even niks te hebben? Durf jij de telefoon en tablet weg te leggen om echt om je heen te kijken? Loop je zomaar eens de deur uit om even buiten te zijn?

Dus met goede voornemens wachten tot 1 januari? Nee! Begin wanneer het voor jou goed voelt! Start elke dag fris met een goed voornemen. Dit kan van alles zijn. Zorg ervoor dat het je motiveert en prikkelt om juist dat te doen wat je een stap verder brengt. Zoals gezegd, dat zijn kleine stapjes maar zet ze wel.

Praktisch houdt dit voor mij in, dat ik gewoon begonnen ben met het boek waarvan ik voel dat ik het uit mag maken. ik heb geen titel en geen idee over het hoe en wat. Het idee blijft terug gekomen. Ik heb maar gewoon een bestand aangemaakt. Dat was het begin. Nu kan ik het verder plannen en dingen laten ontstaan. Over een tijd zal dan ‘zomaar’ mijn boek in de winkels liggen…

Geef jezelf de tijd om ideeën te laten ontstaan en werk ze uit.

‘In je dromen is niets onmogelijk’ en in het leven ook niet!

Succes! Go with the flow!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *