Zien en gezien worden!

door | 21 dec 2015 | 1 reactie

Zien en gezien worden.

Hoe kijk je naar je omgeving? Hoe word jij door je omgeving gezien? Beide aspecten zijn heel belangrijk! Wat je ziet hangt af van je opvattingen, je denkwijze, je doel en je beleving. We kunnen dus beiden naar het zelfde kijken en iets heel anders zien.zien, blog, lief zijn voor jezelf.

Jezelf laten zien is voor veel mensen een spannende stap. We zijn ons dan ineens nog veel meer bewust van onze imperfecties terwijl die er bij de ander juist voor zorgen dat je positief opvalt.

Hoe kijk je naar de mensen om je heen? Wat wil jij van jezelf laten zien? Waarom juist dat? Bereik je daarmee je doel? Wat straal je uit? Welke woorden gebruik je? Hoe beweeg je? Is alles echt? Allemaal details die belangrijk zijn.

Dat zijn veel vragen in een korte tijd. Er is ook veel om bij stil te staan als je naar buiten treedt met je boodschap. Dit kan tijdens je werk zijn in een vergadering. Of als je spreekt namens het bedrijf voor een groep. Maar ook privé als je nieuwe mensen ontmoet.

Hier zijn 3 tips die je gaan helpen:

  1. Zorg voor een open en actieve houding. Je armen langs je lichaam. Niet gekruist. Je handen niet in je broekzakken. Allebei de voeten op de grond, ook als je zit. Ook dames. Ga niet achterover hangen maar zit rechtop. Als je met iemand in gesprek bent, zorg er dan altijd voor dat een derde zich aan kan sluiten!
  2. Stel vragen! Vind je het lastig om te spreken over jezelf? Stel dan eerst wat vragen aan de ander. Zo kom je echt in gesprek! Denk eens verder dan vragen naar de naam of het werk.Wees origineel en begin bijvoorbeeld met “Waar word jij blij van?”
  3. LET IT GO! Je bent wie je bent en stop met vergelijken.  Vergelijk nooit jouw innerlijk met het uiterlijk van een ander! Haal 3x adem voor je naar binnen loopt. En laat het gebeuren. Men is op zoek naar jou!

Hoe is dat voor mij? Ik ga de deur uit om mezelf te laten zien. Ik ga wandelen, boodschappen doen of naar een netwerkochtend. Ik kies er elke keer voor om bewust mijn boodschap duidelijk te maken. Dat betekent niet dat ik met een groot reclamebord rond loop. Wat dan wel? Ik ben me bewust van mijn lichaamshouding. Bewust van wat ik zeg en tegen wie. Ik zal de boodschap lief zijn voor jezelf altijd uitstralen. Daarbij kijk ik bewust naar de dingen die zich afspelen in mijn gezien, blog, lief zijn voor jezelfomgeving. Ik probeer zoveel mogelijk alles in een groter geheel te zien.

Dus geen stress in de supermarkt in de rij. Geen druk als ik in de file sta. Juist dan kies ik er voor om een oefening te doen die me nieuwe energie geeft. Een nieuwe ontmoeting met nieuwe mensen? Ik vertrouw om mij eigen kracht. Overvalt een situatie mij? Ik kan altijd terugvallen op een rustige ademhaling en ik neem even een slok water om de kracht van ontspanning zijn werk te laten doen.

Benieuwd wat de kracht van ontspanning voor jou kan doen?

Succes en fijne kerstdagen!

Mis geen carrière kans meer en vraag hier mijn ebook aan!

1 Reactie

  1. Eli Damen

    Mooie en interessante blog, Bianca. En er staan ook goede tips in om te gebruiken tijdens sollicitatiegesprekken. Zo’n gesprek ga je vaak al met de nodige stress in, waardoor achteraf blijkt dat je niet het maximale uit het gesprek hebt gehaald. Dus voor mij staan er zeker goede en bruikbare tips in!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *