Investeren?

door | 24 nov 2015 | 0 Reacties

Investeren?

Wat is investeren? Wanneer is het de juiste keuze en het juiste moment? Is dat voor iedereen anders of bij iedereen gelijk?

Wat zie je als investering? Is dat altijd in euro’s te meten? Zowel de investering als het resultaat? Wat is de moeite waard om in te investeren? Hoeveel ga je investeren? Dat is voor iedereen anders. Daarvoor is het belangrijk om te weten wat je doel is! Zonder doel ook geen richting. Zonder richting weet je dus ook niet wat een juiste investering is.

Mijn doel is duidelijk! Zo weet ik elke dag welke stappen ik moet zetten en waarin ik moet investeren. Zo weet ik ook dat ik op dit moment vooral tijd moet investeren. En het resultaat ligt in persoonlijke ontwikkeling op zakelijk gebied. Daarvoor zet ik elke keer een stap buiten mijn comfort-zone.Mijn winst is elke dag zichtbaar in meer (zelf)kennis,een groter zakelijk netwerk, en een beter bedrijf.

Wat is jouw doel? Welke richting ga jij op? En welke investering ga jij doen? Hoe kun je meten of jouw investering de juiste is? Met je doel in je achterhoofd kun je meten of het resultaat past bij de verwachting. Neem je deel aan een cursus en vraag je je naderhand af of het de juiste is? Dan was de voorbereiding niet voldoende. Bepaal van te voren wat je uit de cursus wilt halen en stem je doelen af met de cursusleiding. Blijf tijdens de cursus controleren of het je gaat helpen om je gestelde (leer) doel te halen. Als je namelijk tijdens een cursus merkt dat dit je niet gaat helpen bij het bereiken van jouw doel, kun je nog ingrijpen door de juiste vragen te stellen. Als je naderhand pas ontdekt dat dit je niet heeft gebracht wat je nodig hebt, kun je daar niets meer aan doen. En zou het zelfs zonde van je tijd en geld kunnen zijn.

De overweging:

Lijkt een investering (te) groot? Dit kan financieel maar ook qua tijd en/of afstand. En komen de twijfels: “ja maar”, “ik heb het niet echt nodig”, “zo kom ik er ook wel”, “ik heb geen tijd”, “het is zo ver weg”? Op het moment dat deze komen weet je zeker dat je het nodig hebt! MET DEZELFDE KENNIS KUN JE NIET EEN ANDER RESULTAAT BEREIKEN!  Dit is het moment om naar je intuïtie te luisteren. Deze geeft je het allerbeste advies. Voel je ergens diep van binnen dat dit de investering is die jou gaat helpen? ZET DAN DE STAP!

Wanneer investeer ik? Als mijn intuïtie me vertelt dat ik ‘deze’ kans niet mag laten liggen! Spijt? “Nee, dat heb ik dus niet” Bezorgt me dat soms buikpijn? “Ja, dat zeker. Maar een keuze mag ook spannend zijn!”

Blog, Lief Zijn Voor Jezelf, investeren,

Wat heb jij nodig om jouw doel te bereiken? Welke investering is voor jou juist? Daarop kun jij alleen antwoord geven!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *