Liefde

door | 4 apr 2016 | 0 Reacties

Wat heeft het kopen van een telefoonhoesje met liefde te maken?  Veel. Tenminste, in mijn ervaring wel.

Dat vertel ik je zo. Eerst dit : Hoe zit het met de liefde voor jezelf? Hoe zit het met de keuzes die jij maakt? Kies je uit liefde voor jezelf of laat jij je leiden door angst of een andere emotie?

Eerder schreef ik al over keuzes maken. Dat je altijd een keuze hebt. Weet je ook waarom je kiest wat je kiest? Kies je dan voor liefde? Of uit angst voor het gebrek aan liefde?

Vorige week ging ik uit liefde voor mezelf een weekendje weg met een vriendin. Het paasweekend stond voor de deur. Het voornemen om vooral veel lol te hebben, bracht al bij vertrek een goede sfeer. Het weekend zou in het teken staan van salsa-dansen en daarmee stond het dus eigenlijk wel garant voor plezier. Eenmaal in Rotterdam aangekomen was het feest compleet. Leuk hotel. Buiten was er van alles te beleven. Nadat we de kamer hadden gezien, gingen we meteen naar buiten. Even over de wekelijkse markt lopen. Er stond uiteraard een kraam waar je terecht kan voor het kopen van accessoires voor je telefoon. “Oh even kijken, want ik wil nog een nieuw hoesje”. De verkoper kwam me meteen helpen om iets te vinden wat zou passen. Ik zag hoesjes met een boeddha, met vlinders, uiltjes en een met hartjes in het roze. “Ja, die wil ik”  Zegt de verkoper: “Je hebt vast al een vriend dus dan heb je toch geen hartjes nodig?!” Waarop mijn antwoord was: “Ik mag toch wel gewoon hartjes voor mezelf kopen?!” “Nee, dan moet hij ze voor je kopen”, was het antwoord. Ik was verbaasd. Is het zo dat we alleen liefde kunnen krijgen van een ander?

In mijn beleving niet. Ik kan vanuit liefde voor mezelf heel veel dingen doen. Ik kan die energie ook echt voelen. Ik geloof er in dat liefde voor jezelf voelen de basis is van het bestaan. Nu zal ik de laatste zijn die ontkent dat het erg prettig is om te voelen dat er iemand in je leven is die je ook een stukje liefde kan geven.

Mijn beleving is dat zonder goede basis een ander nog zoveel kan geven maar dat het dan niet of niet juist ontvangen wordt. Het gesprek met deze verkoper opende nog een keer mijn ogen. Er zijn dus nog veel mensen afhankelijk van de liefde van een ander. Deze mensen kiezen dus uit angst voor het gebrek aan liefde voor een schijn-liefde. Ze blijven waar ze zijn omdat ze niet voor zichzelf durven kiezen.

Het heeft mij jaren gekost om aan een goede basis te werken. Om te voelen wat bij mij past. Dit ging met vallen en opstaan en vooral veel vallen. Ik maakte keuzes die me telkens iets leerden maar vooral veel tegenslagen gaven. Ondanks de teleurstellingen bleef ik altijd vertrouwen in liefde hebben. Als klap op de vuurpijl vloog ik naar de andere kant van de wereld om het allemaal nog eens te mogen ervaren. Weer een keuze die niet uitpakte zoals ik verwacht had.

Maar was mijn vertrekpunt wel het juiste? Nee, in al die gevallen niet. Ik koos vanuit de angst voor het gebrek aan liefde. Tot dat moment daar aan de andere kant van de wereld;  ik ‘moest’  de keuze maken om vanuit liefde voor mezelf hier voor eens en altijd mee te stoppen. Het was een harde les. Maar wel het begin van een nieuwe IK. Vanaf die dag voel ik direct in mijn hart welke keuze ik mag maken. Dit zorgt voor veel nieuwe avonturen in mijn leven. Dit zorgt voor zoveel meer vreugde en plezier in mijn leven. Het zorgt vooral voor een eindeloos vertrouwen en gevoel van liefde voor mezelf.

Vanuit deze basis ben ik veel beter in staat om te zijn wie ik mag zijn. Ik kan in mijn werk onvoorwaardelijke liefde geven, dat komt elke behandeling ten goede. Ik kan mijn dierbaren onvoorwaardelijk liefde geven. Ik kan zelf liefde ontvangen op diverse niveaus. Deze verdieping in mijn leven maakt alles nog zoveel mooier. Hoe voelt het voor jou? Kun jij liefde geven zonder er wat voor terug te willen of vragen? Kun jij kiezen voor jezelf vanuit liefde? Durf jij te vertrouwen in de liefde voor jezelf?

Welk hoesje ik gekozen heb voor mijn telefoon? De Boeddha. Omdat ik geloof dat liefde voor Boeddha1jezelf de basis is voor geluk.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *