A way of living

door | 26 apr 2017 | 0 Reacties

Lief zijn voor jezelf is niet alleen mijn bedrijfsnaam maar ook een manier van leven! Het is een dagelijkse mantra! Het is een visie op het leven.

Lief zijn voor jezelf, hoe doe je dat dan? Is dat makkelijk?
Eigenlijk wel. Hoe je dat doet is voor iedereen anders.
Laat ik de lessen die ik afgelopen 2 weken geleerd heb hiervoor ter inspiratie met je delen.

Kleine terugblik.
1 april 2014: mijn bedrijf is een feit. Ik volgde een cursus ‘vlindermassage’ en ineens viel alles op zijn plek. Een klein half jaar later was ik verhuisd en waren de eerste open dagen een feit. Met een stukje in de krant waren de eerste klanten ook geregeld. Ik begon in de avonduren zodat het mijn vaste baan niet in de weg zou staan. Maar al snel groeide het verlangen om hier echt mijn levenswerk van te maken. Om een 2de burnout te voorkomen, nam ik het besluit om te stoppen met mijn vaste baan en al mijn tijd, energie en focus op mijn bedrijf te richten.
1 april 2015 was het begin van fulltime zelfstandig onderneemster zijn. Als ik dit nu zo zit te typen, denk ik meteen: dat zijn ook al heel wat momenten waarop ik besloot lief te zijn voor mezelf. Hoe zit dat bij jou? Durf jij te luisteren naar je innerlijke wijsheid? Durf jij lief te zijn voor jezelf?
1 april 2016: wat heb ik veel geleerd in het afgelopen jaar. Ondernemen is niet zo makkelijk als ik dacht. Wel weet ik dat dit is wat ik wil blijven doen. Ik wandel elke dag 5 km aan het water. Ik geniet elke dag van mijn leven!
Ik heb een heel aantal beslissingen genomen om lief te zijn voor mezelf. Veel wandelen en fietsen. Regelmatig salsadansen. Een ondernemerscoach in de arm genomen. En dat alles omdat ik voel dat hier mijn toekomst ligt.
1 april 2017: Ik vier het 3 jarig bestaan van mijn bedrijf op Curaçao. Kijk, dat is nog eens lief zijn voor jezelf als je het mij vraagt!

Inspiratie.
Kiezen voor wat voor jou belangrijk is, dat is lief zijn voor jezelf. Daarmee bedoel ik wat echt belangrijk voor jou is. Dus niet wat je partner belangrijk vind, niet wat goed is voor je kinderen, niet wat je baas fijn zou vinden. Alleen dat wat echt belangrijk en goed is voor jou.
Lief zijn voor jezelf is (als je het mij vraagt) een way of living die het beste in ons naar boven haalt. Die ervoor zorgt dat je de ander het meeste van jezelf kunt geven. Dat je de wereld het beste kunt dienen. Dat we dus samen het mooiste resultaat kunnen boeken. Daarbij komt dat ik vind dat je het verplicht bent om het maximale resultaat uit je leven te halen. En dat niet voor jezelf maar juist om een ander te inspireren om het ook te doen. Iedereen van ons heeft iets in zijn verhaal wat een ander kan inspireren.

Curaçao.
JA!!!! Daar was ik dus. Het was voor mij een levenslang verlangen dat uitkwam. Ik was er met een cliënt voor 11 dagen één-op-één coaching. Een paar dagen voor vertrek kwam echter pas het besef dat ik me hierop al mijn leven lang had verheugd. Dus soms lijken dingen in je leven te gebeuren zonder reden, of lijkt het een los eindje… Niet getreurd, er komt een dag dat alles op zijn plek valt. Wees onderweg naar het ‘einddoel’ niet te streng voor jezelf.

11 dagen intensive coaching..
Dat betekent dat ik er daar achter kwam dat lief zijn voor mijn cliënt en voor mijzelf op sommige momenten niet hetzelfde is. ‘The way of living’ is juist dan oke zijn in het moment en dus niet jezelf straffen, maar kijken naar wat er wel goed is gegaan. En waar ruimte is voor aanpassingen en vooral waar ruimte is om meteen te genieten!
Lief zijn voor jezelf is inzien dat je al super veel hebt bereikt ondanks dat het misschien nog niet zo perfect is als jij in je hoofd zou willen. Dit geldt ook voor de kleine dingen in het leven! Wil je een muur schilderen en is de kleur anders dan je eigenlijk wilde? Of zie je hier een daar de aanzet nog? Hoe erg is dat? En belangrijker nog, je hebt het toch maar mooi gedaan. Of misschien mocht je een presentatie geven voor je werk. Waarschijnlijk heb je je wel ergens versproken, verkeerd gestaan, iets gezegd of gedaan wat niet zo handig was, misschien werkte het systeem niet mee… Nou en? Je hebt er wel gestaan! Waarschijnlijk heeft niemand gemerkt dat je super zenuwachtig was. Beloon jezelf voor de dingen die je doet waar je tegenop ziet! Kijk terug met het idee dat je het wel gedaan hebt en dat je alleen kan leren door te doen.

Eerste keer.
Elke eerste keer is spannend! Weet je nog de eerste keer fietsen zonder zijwieltjes? De eerste keer naar ‘de grote school’? De eerste keer op vakantie zonder ouders? Je eerste zoen van je grote liefde?
Ik wel hoor! Het fietsen ging niet zo goed. Ik viel en heb de fiets aan de kant gezet . Ik heb er 1 jaar niet naar omgekeken. De grote school vond ik helemaal niks. De vakantie zonder mijn ouders was echt een mooie stap naar mijn eigenheid. En die zoen van mijn grote liefde, WAAUW, ja die weet ik ook nog. En elke keer als hij me nu een kus geeft, zie ik mezelf weer daar staan. Aan het einde van de date een. Super zenuwachtig, en super gelukkig toen hij me kuste!
Zo dus ook voor de eerste keer met een cliënt naar Curacao om haar daar 11 dagen te coachen. Zodat ook zij volgens lief zijn voor jezelf gaat leven.
Wederom super zenuwachtig, er gingen dingen niet volgens planning. Er gingen dingen mis. Maar er gebeurde ook heel veel moois! Magische momenten ontstonden.
Wat ik in die 12 dagen geleerd heb en wat jou kan helpen:
De zenuwen verdwijnen niet als je wat nieuws onderneemt. Ze houden je scherp.
Een goede voorbereiding is echt het halve werk.
Laat ruimte vrij voor spontane actie/ flow.
Vertrouw op je gevoel / luister naar je intuïtie.
Vier alle stappen die je zet.
Deel wat je doormaakt / durf je kwetsbaarheid te laten zien.
Maak ruimte voor ontspanning.
Durf buiten je comfortzone te stappen.
Droom groot en deel deze dromen met mensen die je ondersteunen.

Lief Zijn Voor Jezelf, a way of living.
Welke stap zet jij vandaag?
Love
Bianca

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *