Zet de eerste stap

door | 7 dec 2015 | 0 Reacties

“Faith is taking the first step even when you don’t see the full staircase”

Martin Luther King

Herkenbaar?: “Wat is die eerste stap?” “ Waar begin ik?” “Hoe kom ik daar?” “Wat moet ik dan doen?” “Wanneer kan ik beginnen?” Vaak zijn we zo druk of in gedachten dat we stilstaan in het proces van constante ontwikkelingen. Dan ineens loop je achter! Heb je een doel? Echt een doel waar je voor wilt gaan? Dan is het begin gemaakt! Dit is de eerste stap! Je weet wat je wilt. Je weet waar je voor wilt werken. Hoe weet je wat je wilt bereiken? Luister naar je gevoel! Mijn coach zegt altijd: “ Niet verder denken dat de vraag!!” Dus niet denken: “ Ja maar hoe?” of “Dat kan toch niet want….. “ Alleen denken: Wat wil je echt? Directeur worden? Afdelingshoofd? Eigen bedrijf starten? Vrijwilligers werk gaan doen? Meer sporten? Een betere/ lievere partner zijn?blog, alleen ga je sneller, lief zijn voor jezelf Het proces:

  • Stap 1: Doel kiezen
  • Stap 2: Stappenplan maken
  • Stap 3: Mogelijk hulp inschakelen
  • Stap 4: Echt aan de slag
  • Stap 5: (Eerste) tegenslag verwerken
  • Stap 6: Opnieuw vol energie aan de slag
  • Stap 7: Stap 5 en 6 herhalen tot doel bereikt is!

Werkt het altijd zo? Ja. Misschien niet altijd bewust in deze volgorde. Maar zo werkt het wel. En succes is 1x vaker opstaan dan je gevallen bent. Wat er dit weekend gebeurde: Een warboel aan touwtjes met kerstballen (dus niet zo netjes opgeruimd) die ik weer wilde gaan gebruiken. Ik kon niet uitstaan dat ze zo in de knoop zaten. kerstballen1, lief zijn voor jezelf, blogHelp! Wat een werk, hoe meer ik er naar keek hoe meer het een onmogelijke klus leek. Ik begon met de makkelijk ‘knoopjes’ en dat leverde steeds een kleine winst op. Tot ik weer opnieuw keek en zag dat het nog steeds een grote warboel was. Bijna pakte ik de schaar, tot ik er ‘zomaar’ 1 touwtje uit kon halen. YES! Het was me gelukt. En als het je 1x lukt, kun je het. Dus doorgaan. Niet veel later waren alle touwtjes los! Tijdens dit proces werden er een aantal dingen duidelijk voor me: een doel hebben is noodzakelijk!  De focus vasthouden en kleine stapjes kerstballen, blog, lief zijn voor jezelfzetten die je kunt overzien, helpen je om in beweging te komen! En ook al lijkt het even ‘tegen te zitten’ dan is DOORGAAN het sleutelwoord. Kijk niet alleen naar wat je nog moet doen. “Zien” wat je al bereikt hebt is ook belangrijke motivator ! Dit besef was voor mij niet super verrassend maar wel een mooie “eye-opener”. Want zo kan ik dus heel goed zien waar ik zit in mijn proces.  Door dat besef krijg ik meer grip op mijn ontwikkelingen en dus ook op het bereiken van mijn doel. Dat geldt voor ook jou! Weten waar je staat, hoeveel je al gedaan hebt ,maakt dat je gemotiveerd blijft om door te gaan. Om dat doel wél te bereiken! Alles begint bij het zetten van de eerste stap! Gewoon beginnen! Hulp nodig bij het zetten van die eerste stap? Wil je weten wat ik voor je kan doen? Vraag een gratis adviesgesprek aan en ik vertel je de mogelijkheden! Zet die eerste stap vandaag nog

Vraag hier mijn ebook aan voor 5 tips

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/14589681/?claim=n6u3f5tssj7″>Follow my blog with Bloglovin</a>

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *