Moed of moeten?

door | 15 dec 2015 | 0 Reacties

Vaak ‘moeten’ we zoveel en vooral van onszelf. Het ontbreekt ons echter aan moed om juist dat  te doen waar we gelukkig van worden.

Hoe vaak op een dag MOET jij van jezelf iets doen of juist laten? MAG je ook wel eens iets doen of laten? Heb jij de MOED om echt te kiezen voor dat wat voor jou van belang is?

Bijna iedereen is druk, zeker deze maand. Alles moet nog klaar voor het einde van het jaar. Waarom is dat eigenlijk? Waarom heb jij het nog zo druk? Wat moet je nog doen van jezelf?

Lierf Zijn Voor Jezelf 'moeten'Hoe zou het zijn om ‘IK MOET’ te veranderen in ‘IK MAG’? Probeer het maar eens voor 1 dag! Je gaat er van schrikken hoe vaak je ‘moet’ zegt of denkt. Kijk wat het voor je doet als je er ‘mag’ van maakt.

Heb de MOED om te kiezen voor jezelf. Heb de MOED om aan de slag te gaan. Heb de MOED om in te zien dat je zelf bijdraagt aan de drukte die je ervaart. Het mooie hiervan is: dit kun je dus zelf sturen in de richting die jij wilt!

Dus: Wat is je doel? Wat MAG je van jezelf bereiken? En welke gedachten kunnen je daarbij helpen? Uiteraard positieve gedachten.Lief Zijn Voor JEzelf krachtig

Dat begint bij het mogen hebben van een verlangen. Daarna mag je er een doel van maken en mag je ervoor gaan werken. Waarschijnlijk mag je ook nog super hard werken om dat doel te bereiken. Dat is oké. Elk succes dat je bereikt mag je vieren! Doe dat ook! Het bereiken van een doel zal met vallen en opstaan gaan. “Succes bereik je alleen maar door 1x meer op te staan dan dat je gevallen bent!”

Hoe werkt dat in de praktijk? Het is een proces. Het begint bij bewustwording van je gedachten en gevoelens. Als de bewustwording er volledig is kan dit langzaam omgezet worden. Dit gaat niet van vandaag op morgen. Het aanleren van een nieuwe gewoonte duurt gemiddeld 90 dagen. De kracht zit dan vooral in het er elke dag even bij stilstaan. Beter elke dag 2 minuten dan 1x per week een uur. Dit is lastig om vol te houden, zeker als je nog niet meteen resultaat merkt. Toch gaat het je zoveel moois opleveren dat het zeker de moeite waard is!

Dus sta elke dag stil bij hoe vaak je iets ‘moet’. Schrijf het desnoods een paar dagen op zodat het ook echt inzichtelijk wordt.

Hoe ik dat doe? Ik ben me er zoveel mogelijk van bewust dat mijn handelingen een echte keuze zijn. Ik mag elke ochtend opstaan om te mogen werken. Dat ik soms wat minder blij ben met het tijdstip wanneer de wekker gaat, is een feit. Ik mag door mijn werk allerlei mensen helpen om het beste uit zichzelf te halen. Zo mag ik tussen mijn afspraken door een lunchwandeling maken om weer nieuwe inspiratie op te doen. Door het zo te zien en ook echt te beleven, ervaar ik elke dag als een cadeau. Natuurlijk baal ik ook weleens als er een huishoudelijke klus op me wacht. Maar aan de andere kant ben ik blij dat ik het zo kan invullen zoals ik nu doe. Ook dat ik mijn taken mag doen wanneer ík ze plan.

Wat mag jij vandaag van jezelf? En wat mag je juist even laten voor wat het is?

Wil je weten hoe ik je hier mee kan helpen?

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *