Wat pakket bezorging ons kan leren…

door | 16 aug 2022 | 0 Reacties

Wat jij kan leren van mijn zoekgeraakte pakketje, dat lees je hieronder.

Nu zou ik kunnen zeggen, niet online bestellen en gewoon in de winkel kopen, dan raakt er niets kwijt. Haha wel waar, wel ook flauw. Daar ik zeker fan ben van lokaal shoppen, vind ik het ook leuk om ondernemers elders te supporten en te genieten van hun prachtige producten. Echter de pakket bezorgers van tegenwoordig kunnen er een drama van maken..

Deze keer had ik er goed over nagedacht en gekozen voor een afleverpunt, want ik wist dat ik weinig thuis zou zijn. Krijg melding dat het er ligt, ik kom daar aan, briefje op de deur, met dat ze vakantie hebben. Er komt direct stress op, ik voel mijn hartslag omhoog gaan ‘shit, dit was een duur pakket, waar zou het zijn?’ Is een van de eerste dingen die door mijn hoofd schiet.

Oke even rustig ademhalen. TIP! Rustig ademhalen werkt namelijk altijd! Desnoods sluit je, je ogen en/of leg je je hand op je hart om meer op je ademhaling te kunnen focussen. Direct even bij de buren van die winkel gevraagd of het daar misschien was, nope. Bij de andere pakketpunten in de straat nagevraagd, nope ook niet. Oke, dan laat ik het nu los. Morgen ga ik weer verder.

Tip! Kijk naar wat je WEL kan doen, doe dat. En alles wat je niet kan doen, maak je daar geen zorgen over. Dat klinkt wellicht makkelijk, en dat is het ook, ga wat anders doen, focus je ergens anders op. Laat het gaan.

Stress en/of je zorgen maken draagt niets bij aan een situatie lost ook niets op, het haalt je alleen uit het NU weg. En in het NU kun jij je leven creëren, dus focus op wat anders. In de ochtend heb ik gebeld met de klanten service, ik hoorde dat mijn pakketje op een ander punt ligt, check ik de website, blijken die ook gesloten en morgen pas open te gaan, laat ik nu net vandaag dat pakket nodig hebben.

Heel even wilde ik me er bij neerleggen. Het is niet anders dan bedenk ik wel hoe ik het oplos. Herken je dat? Dat jij denkt dat er niets meer mogelijk is, omdat je hoort, ziet dat ‘de dingen zo zijn’ Je laat de omstandigheden voor je beslissen. Nou ik dacht het niet. Ik haalde even adem en opeens dacht ik, ik bel ze even om te vragen of ik misschien toch vandaag even dat pakket kan ophalen, zie ik op de website dat ze de dag ervoor ook gesloten waren, hoe kan mijn pakket dan daar liggen?

Nu had ik vragen over waar mijn pakket is, maar voelde ik ook frustratie op komen omdat ik van het kastje naar de muur gestuurd wordt. Dus maar weer even bellen, wordt de verbinding verbroken om het moment dat ik iemand aan de lijn krijg, ik hoef je niet uit te leggen dat het niet bijdroeg aan hoe ik me voelde. Toen ik uiteindelijk iemand sprak, bleef ik rustig, wel duidelijk mijn frustratie uitgelegd en mijn vraag gesteld. Het was voor de ander duidelijk dat er actie gaat komen vandaag.

Alles is uitvogel baar, wanneer je er voor open staat. Hoe is dat voor jou, hoe ga jij om met zulke situaties die al snel de overhand lijken te nemen? Neem jij de verantwoording dan over je energie en je leven of laat jij je leiden? Uiteindelijk werd het die dag toch nog drama, met een klantenservice die niets anders kan en mag zeggen dat ze het vervelend vinden… een afleverpunt dat niet te bereiken is, verloor ik uiteindelijk ook mijn geduld.

JA ook ik ga soms gigantisch uit mijn stekker. Gelukkig was dat onderweg terwijl ik nog een stukje moest fietsen, dus eenmaal thuis was ik al redelijk rustig en ook toen weer de focus op wat anders gericht. Ik had immers nog genoeg te doen. Hoe is dat voor jou? Blijf je lang hangen in de zulke situaties? Blijf je het maar herhalen tegen iedereen die het wil horen? Of kies je ervoor om je bewust op wat anders te focussen iets wat wel bijdraagt?

Want ja ik had nog een klacht email kunnen sturen, een bericht op social media eraan kunnen besteden en ze daarin in kunnen taggen, toch heb ik dat bewust allemaal niet gedaan. Want ik wil er niet meer energie aan verliezen dan ik al had gedaan.

Kijk eens eerlijk naar jou reacties? Dragen die bij aan hoe jij je wilt voelen?

Pak eens een moment, ga rustig zitten schrijf op hoe je, je voelt en hoe je zou willen voelen. Kijk dan naar wat jij kan doen om dichterbij te komen van hoe jij zou willen voelen, waar wil je, je aandacht op richten? Waar wil je meer van? Wie mag je daarvoor zijn?

En ja, schrijf dat echt met pen op papier, dat proces alleen al zorgt voor magic!

Have fun!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *